2. Yaş, 2. Kutlama



Pazar günü, 2 hafta gecikmeli de olsa 2. doğumgünümüzü kutladık. Bayrama denk gelmişti, o nedenle 20 kasımda aile içi bir pasta kesmiştik. Ancak sevdiklerimizle kutlamayı daha münasip bir zamana ertelemiştik. 18 kişilik bir kutlamayı, dün yaptık ve sevdiklerimizle bu vesileyle bir araya gelmekten de ayrıca çok mutlu olduk. Doğumgünü pastasını bu sene kendim yapmak istedim. Geçtiğimiz seneki pastaları görmek isterseniz buraya ve buraya bir tık.



Pastanın birinin içinde kakaolu puding, üzerinde yine kakaolu puding ve etrafında ise gülkurusu ve kahverengi krem şanti ile süslemeler vardı. krem şantileri süt ile yapmadım. İlk kez ve korkarak bir deneme yaptım. Eşim yurtdışından bir bitki çayı getirmişti. Harika bir aroması var. Rengi ise kıpkırmızı oluyor. Bu çaydan yapıp, soğuduktan sonra beyaz krem şanti ile yaptığımda gül kurusu renk elde etmiş oldum. Kakaolu krem şanti ile yaptığımda ise, yine kahverengi ama aromalı bir krem şanti elde etmiş oldum.Bu arada, pastanın üstündeki bu pembe panteri ben yapmadım:) Akşamına kutladığımız annemin hazır aldığımız doğumgünü pastasında idi, hemen alıp pastamda kullandım:))


Diğer pastamız ise, içi krema dolgulu, kümbet şeklinde bir pasta idi. Aynı krem şantilerle bu pastayı da süsledim. Netice itibariyle şükür ki konuklarımız memnun kaldıklarını belirttiler.  


Salata olarak, daha önce Cahide&Jibek'te gördüğüm buğday salatasını yapıp, yine onların süsleme tarzında ve temamıza uygun uğur böceği süslemeleri ile sunumu yaptım.


Çok pratik bir truff tarifi dediğim bu tarif ise, benim tatlı krizlerimde hep yardımcı olur:)) Bu kez petit beurre yerine, kremalı bizküvi ile yaptım. İçine kakao, şeker, nişasta ve süt ile yapılmış muhallebiyi de döküp karıştırıyorsunuz. Perişan pastaya benzer bir yöntemle ( şekilsiz bir şekilde :)) kek kağıtlarına koyup servis yapıyorsunuz. Çok pratik bir tarif.





Su böreğini annem yaptı sağolsun. Afiyetle yedik, ellerine sağlık çok güzel olmuş...


Kısır konusunda da tabiki sevgili kardeşim urfatutkunu yardımıma yetişti. O varken kendim kısır yapmayı düşünemiyorum bile :)) Ellerine sağlık, çok lezzetliydi...Ayrıca fotoğrafta, belki 1,5 ay kadar önce deneyip, sürekli tarifini getirmeyi unuttuğum sarmal marmelatlı kurabiye:)) Süheyla kardeş, yakın zamanda getireceğim:)



Uğur böceği temamıza uygun kırmızı balonlarımızı, şeker yapımında kullandığım ince kurdeleler ile bağlayıp ayna kenarına iliştirdim. 
 

Şeker yapımından kalan kurdeleler ile de, daha önce urfatutkunu'ndan alıp getirdiğim bu şirin kutuyu pratik bir şekilde süsledim. Böylece şekerlerimize uygun bir de kutumuz oldu.



Siyah ve kırmızı organze tül ile ve aynı renklerde kurdelelerle oluşturdum şekerleri. İçinde 2 adet karamelli - çikolatalı badem koydum. Keçeden ve polardan hazırladığım uğurböceklerini de şekerlere iliştirdikten sonra ise şekerlerimiz hazır.

Geçtiğimiz sene çakıl taşı çikolataları ile yaptığım bebek şekerini görmek isterseniz buraya bir tık.



Bu da küçük dostumuz Beyza'nın bize doğumgünü hediyesi. Hemen buzdolabına astık, bu kalpleri de çok sevdik. Üstelik Beyza Hamza ile ikisinin adını da yazmış, ne güzel bir hatıra olacak bizim için.



İşte bu da krem şantide kullandığım bitki çayı. İçinde anlayabildiğim kadarıyla hibiskus, portakal, böğürtlen var. Bakşa da ne var bilemiyorum, almanca bilenler tercüme ederlerse seviniriz:))
 

13 yorum:

  1. nice senelere inşallah sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum hepsi birbirinden güzel görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. maşaallah hayırlı uzun ömürler versin Rabbim
    herşey harika görünüyor, sana da maşallah Hilal'cim..yine döktürmüşsün:)sevgiler

    YanıtlaSil
  3. kuzen hepsi çok güzel görünüyor.keşke olabilseydik.tekrar nice mutlu yıllar.resimleri bekliyorum.şeker içinde tekrar tşk

    YanıtlaSil
  4. Takipteyim kurabiye tarifi için :)
    Kesinlikle hepsi birbirinde lezizde.Ellerine sağlık.Hamzacığımın 3. yaş gününü heyecanla ve iştahla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Hamzanın doğum günü kutlu olsun Hilalcim Allah daha nice sağlıklı huzurlu güzel günler görmek nasip etsin.Nice senelere:)
    Ellerine sağlık canım ya hepside harika görünüyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. herşey çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.minik adamın yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun.nice yeni yaşlara inşallah. :)

    YanıtlaSil
  7. nice senelere inşallah. Allah hep güzel günlerini göstersin. pastaların bu kadar güzel olmasına hiç şaşmadım. sizin yetenekleri elleriniz karşısında. severek tekip ettiğim bloglardan biri de sizin bloğunuz. herzaman yazamasamda her yaptığınızı hayranlıkla izliyorum. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Pompişime en güzel kısırlar feda olsun =) Hayırlı insan olsun inş. Güzel bir gündü.

    YanıtlaSil
  9. Canım hepsi harikaydı ellerine sağlık.Rabbim hayırlı ömür versin de daha niye yılları kutlayalım inş. Urfa salçasından yapılmış kısıra bayıldım.Aslıhancığım seninde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. daha nice yıllara benim sarı kuzucuğum çok güzel bir gün olmuş maşallah keşke orda olabilseydik daha nice yaşlara ablacım herkese selamlar çok öpüyorum hepinizi ...
    ebuşş...

    YanıtlaSil
  11. ufaklığa uzuunnn ve sağlıklı bir ömür dilerim.ellerinize sağlık ikramlıklar çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  12. nice mutlu sağlıklı birlikte geçecek yaşlara
    ne kadar güzel şeyler var hepsinde aklım kaldı süslemeler ayrı, yiyecekler ayrı : )

    YanıtlaSil
  13. Hilal'ciğim sevgili Hamza'ya sevdikleriyle birlikte geçireceği mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum. Ömrü bereketli olsun :) Hazırlıklarınız muhteşem olmuş, herkesin ellerine sağlık. Özellikle domates ve zeytinle yaptığı uğurböceğine bayıldımmm :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails