Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tadı domates çorbası. Ya kıtır ekmekle ya da kaşar peynirle enfes olur öyle değil mi? Çok çok çok sevdiğim bu çorbayı kışın da yapabilmek için, rendelenmiş dolap saklıyorum derin dondurucumda. Malum kışın domates yemek çok da uygun değil. Her sebzeyi, her meyveyi mevsiminde tüketmek şart. gerçi mevsiminde tükettiklerimizde de GDO ve hormon sıkıntılarından ne kadar içimize siniyor o da ayrı bir konu.. Neyse, en azından zararı minimize etmek lazım. Bu nedenle kışın yemek istediklerimizi yazdan dondurucuya koyalım derim ben..
Malzemeler:
3 adet domates
1 çaybardağı ince bulgur ( köftelik )
sıvıyağ
2 kaşık un
tuz
tavuksuyu
3 kaşık sıvıyağda 2 kaşık unu kısık ateşte kavurun. Un biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri de içine atıp biraz da birlikte kavuruyoruz. En son bulgurları da koyup birlikte biraz kavurup, içine yavaş yavaş kaynak su ekliyoruz. Bu suyu eklerken hızlıca karıştırın ki topaklanmasın. Malum içinde bulgur olduğundan sonrasında blendırdan geçirme imkanı da olmaz. En son içine biraz tavuk suyu ve tuzu da ekleyin ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Kısık ateşte 2 dakika kaynattıktan sonra afiyetle yeyin.
Not: Servis ederken mutlaka ya kıtır eklekle, ya da kaşar peynirle servis yapmanızı öneririm.
ELLERİNİZE SAĞLIK.ENFES GÖRÜNÜYOR....
YanıtlaSilslm ellerinize sağlık. çorba nefis görünüyor
YanıtlaSilHEMSERIYMISIZ YAAA
YanıtlaSilPARDON YANLIS BI YORUM ODU KUTSAL SOFRAYA YAZIYOM SANDIM.
YanıtlaSilSENIDE HER ZAMAN BEKLIYORUM
Çorba konusunda çok fakirim.fazla tüketilmiyor maalesef.Bunu denemek lazım mutlaka ellerin dert görmesin Hilal..
YanıtlaSilBana kısmet olmadı, paşama afiyet olsun :)
YanıtlaSilHilalcim bir tabak istiyorum:)Ellerine sağlık canım.Mutlu kal..
YanıtlaSilnefis çorbası için eşime çok teşekkür ediyorum.. tadan bilir :)
YanıtlaSilBulgurlu hiç denemedim.Ellerinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine
YanıtlaSil