2007 senesinde Uzungöl'de yediğim o muhteşem tadı unutmama imkan yok. Hatta dönüşte bol bol denemeler yaptım. Aslında Trabzon'dan muhlamanın özel peynirinden almıştım ama ancak uçağa bindiğimde hatırladım yanıma almayı unuttuğumu:S Yine de dediğim gibi çok deneme yaptım, kaşar peyniri ile.. Her seferinde de yeterli akışkan kıvamı elde edemediğimi düşünüp, tadı güzel olmasına rağmen o tadı yakalayamadığımdan üzülürdüm. Taa ki sevgili Handenur'un muhlama tarifini okuyana kadar. Meğer içine su koymak gerekiyormuş:) Her zamanki gibi ölçülleri kafama göre yaptım ama biz çok beğendik, bir çırpıda yedik:) Haa bu arada aynı anda birkaç yemek birden yapmaya çalışırken mısır ununu bir anlık dalgınlıkla karıştırmayı bırakmıştım. Altın sarısı yerine bronz oldu ama ayrı bir koku vermiş hoş olmuş..
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
3,5 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
yeterince kaynar su
1,5 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
Tereyağı eritip içine mısır ununu ekleyin. Karıştırarak kavrulmasını sağlayın. Kavrulunca kaynar sudan azar azar ekleyin. Akışkan bir kıvama gelince kaşar peyniri ekleyin. Ben kaşardan sonra da koyulaşınca biraz daha su ekleyip kıvama getirmeye çalıştım. Uzungöl'deki muhteşem tadı yakalamama imkan yok biliyorum ama kilometrelerce uzaktayken de oraları hatırlatan güzel bir tat yakalamış oldum. Deneyin eminim siz de çok beğeneceksiniz.
bu tadı biliyorum.yemiştim uuzn yıllar önce.sevgiler.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAdaşım eline sağlık bunu bende kuymak diye yapmıştım bayılırım enfes olur. yorumun için çok teşekkür ederim. sevgiler
YanıtlaSilHilal hanım deneyip beğenmenize çok sevindim gerçekten :)
YanıtlaSilEvet Uzungöl'de bu işin üstadlarından yemek bambaşka ve evde aynısını yapmak çok zor ama bu şekilde ona benzer bir tat yakalanıyor. Kahvaltılarınızda keyifle yersiniz artık diye düşünüyorum :)
Sevgilerimle..
bende yıllar önce yakın bir arkadaşımda sabah kahvaltısında yemiştim ve bayılmıştım ama hiç yapmak gelmedi aklıma.tarifi görünce neden yapmadım diye hayıflandım bende en kısaa zamanda yapacağım inş.
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet olsun
Nasıl yani? Muhlamayı bensiz mi yapıp yediniz? Ühüüüüüü
YanıtlaSilellerinize sağlık yaaa harika görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
ellerinize sağlık yaaa harika görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
ımm çok severim arada yaparım ben karadenizli değilim sonradan öğrendim bu mereti bırakamadım daha
YanıtlaSil*Urfatutkunu...herşey hazır sen de gel yapalım yiyelim güzelleşelim :)
YanıtlaSil*aysesueda...çok teşekkürler güzel yorumun için
*Serpil...Kurtulmak istenecek gibi birşey değil ki, öyle değil mi:) olsa da yesek :)
urfa tutkununun bloğunda gördüm yorumunuzu sizi hemen izlemeye aldım çok güzel bir bloğunuz var.
YanıtlaSilelinize emeğinize sağlık
Nasıl da çok severim, Karadeniz turuna gittiğimde abartısız hergün yedim :))
YanıtlaSilRahmetli babaannem yapardı bize, şimdi yapan yok, tarif için teşekkürler.Şimdi diyetteyim, istediğim kiloya iner inmez ilk ödülüm muhlama olsun:)))
Ellerinize sağlık :))
Bu tarifi inşaallah bende denemek istiyorum Hilalcim.Kıvamı belliki tam tutmuş,nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSil