Keşkülü ilk denememdi ama bu tarifi çok beğendim ben. Neden derseniz yiyenlerden çok çok beğeni topladı bu tarif. Size de şiddetle tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin. Hemen tarife geçeyim:
Malzemeler:
1 lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 fincan hindistan cevizi
1 fincan dövülmüş ceviz ( orjinal tarifte badem vardı )
1 yumurta sarısı
1 damla sakızı
0,75 bardak şeker
Tencereye sütü, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve şekeri koyup kaynatın. Diğer bir kapta un, nişasta ve yumurta sarısını az bir süt ile diğer bir kapta iyice çırpın. Süt kaynayınca yavaş yavaş sütün içine bu karışımı dökün. Dökerken de çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırın. En son içine damla sakızını da koyun. Ocaktan aldıktan sonra mikserle yaklaşık 3 dk çırpın. Sonra servis yapacağınız tabağa alıp üzerine badem ile süsleme yapın. Afiyet olsun...
Sütlü tatlıları severim. Güzel göünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilCevizle deneyip memnun kaldınız demek, ben de keşkülün içindeki o badem tadını hiç sevemiyorum acımsı geliyor bana ama cevizle de yapılabiliyorsa ne güzel o tat ve koku olmaz. Gerçi o haliyle de çok sevenler var ama :)
YanıtlaSilElinize sağlık üstündekiler de çok yakışmış :)
çok güzel görünüyo ayrıca sunumuda çok şık olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilhımmmm.....nefis görünüyor......denemeye değer...ellerine sağlık....
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım, sütlü tatlıların yeri hep başkadır bende..
YanıtlaSilöpüyorum, sevgiler
evtt ben de çok sevrimm süt tatlıllarınıı ellerine sağlık harika gözüküyor...
YanıtlaSilCanım sütlü tatıları çok severim ellerine sağlık..
YanıtlaSilBen önce bademleri ayıklardım.:))
sevgiler
bencede nefes bir lezzet gercekten
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine saglik sevgiler
Damlasakızlı tatlılar çok nefis olur,eline sağlık.
YanıtlaSil