...:::Cevizli Kalburabastı:::...

 

Şerbetli tatlılarla aram çok iyi olmasa da, birkaç tane çok çok sevdiğim şerbetli tatlı var. Ki kalburabastı da onların en başında geliyor. Bu tarifte, kalburabastılar üzerine şerbet dökmeden o kadar çıtır çıtır oluyor ki, ben şerbet dökmeden de yiyorum:)  Aynı malzemenin içine şeker koyulsa harika bir kurabiye bile olabilir. Yakın zamanda bun uda denemeliyim sanırım :)


Hamuru İçin:

125 gr tereyağ

3 su bardağı un

2 kaşık yoğurt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

İçine Koymak İçin:

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1/4 limonun suyu


İlk olarak şerbeti hazırlamak gerekiyor ki, diğer malzemelerin hazırlanması ve pişmesi çok uzun sürmüyor. Bu esnada da şerbetin soğuması lazım. Şeker ve suyu ocağa alın, bir süre kaynadıktan sonra içine limonu ekleyin ve ardından ço kaz daha kaynatıp altını kapatın.

Diğer taraftan oda sıcaklığındaki tereyağ ile unu iyice birbirine yedirin. Ardından yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabarta tozunu ekleyip karıştırın. İyice yoğurun. Hamur hazır hale gelince 10 dk dinlendirin. 10 dk sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp bastırarak yuvarlak bir parça haline getirin elinizde. İçine ceviz koyup iki tarafınız birbirine birleştirin. Kalbura da bastıktan sonra hamurları tepsiye yerleştirin. 180 derecede 15 dk pişirip, 200 derecede biraz kızarmalarını bekleyin. Sıcaktan çıkarınca da soğuk şerbeti üzerlerine döküp afiyetle yeyin.. Afiyet olsun..



3 yorum:

  1. Güzeldi, ellerine sağlık. Devamını da bekleriz :)

    YanıtlaSil
  2. Canım elleine sağlık.Nefis görnüyor.Sevgiler bıraktım:)

    YanıtlaSil
  3. Hilalcim tatlının gevrek olduğu görüntüden belli oluyor.Serbetsizde yenilebiliyorsa benim için daha iyi:)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails