...:::Elmalı Rulo:::...

 


Cumartesi günü  gelecek olan misafirlerime ne yapsam diye düşünürken, bir öneri de misafirimizden geldi :) Aramızdaki samimiyete binaen, elmalı her türlü pastayı sevdiğini söyledi arkadaşımız. Ben de önce milföylü elmalı turta yapayım diye düşünürken, daha kendime özgü bir tat bulma çabasına girdim. Zaten malum hiç tariflere sadık kalamıyorum. Çalışan bir bayan olarak da her işimi pratik yapmalıyım. Daha önceleri yapımı 2-3 gün süren pastalar da yapmış olmama rağmen, artık oğluma daha çok vakit ayırabilmek için çok daha pratik tariflere yöneliyorum. Bu elmalı rulo da kendi kendime ürettiğim ve misafirlerimden de tam not alabildiğim ( çok şükür ) bir tarif..

Malzemeler:

2 büyük boy elma
2,5 paket piknik bisküvi
Yarım çay bardağı çekrdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Hindistan cevizi


 
Elmaları rendenin büyük kısmından rendeleyin. Bisküvileri de rondoda un haline getirin. Diğer tüm malzemelerle birlikte yoğurun. Rulo şekline getirin ve dışına tamamen hindistan cevizi serpin. Bir sera streçin içine koyup sarın. Birkaç saat buzdolabında bekletip dilim dilim keserek servis yapın. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Sevgili Hilal,
    nefis bir tarif olmuş,ellerine sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gerçektende pratik içinde un yok ve pişirilmiyo harika

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Hilalciğim :) elmalı herşeyi ben de çok severim. Pişirmeden yapılabilmesi çok pratik çok teşekkürler paylaştığın için, en kısa zamanda denemek üzere tarif defterime not ettim ;)

    YanıtlaSil
  4. Hilalcim harikasın,çok pratik ve gösterişli bir tatlı.Denetlemede Allah yardımcın olsun,kolaylaştırsın canım.Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  5. Hilalcim harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  6. slm hilalcim ellerine sağlık ne hoş bir tarif olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails