Garfield Pasta

 

Bugün karakuzu'nun doğum günü.  Nice mutlu, huzurlu seneler diliyorum Beyza'ya. Onun için dün gece bir pasta yaptım. Ama bir yanlışlık oldu, bu pasta aslında pişmaniye ile yapılıyor ama ben pişmaniye sanarak yanlışlıkla pamuk şeker almışım marketten :) Dolayısıyla üzerine koyduğum pamuk şekerler eridi malesef.. Sarı garfield yerine ben de gri bir kedicik yapayım dedim ve işte bu ortaya çıktı.




Malzemeler:
1 adet yuvarlak kek
1 lt süt
1 adet muzlu puding

Üzeri için:
Pişmaniye

Verdiğim linkte kek tarifi var. Onu kakaolu değil de tek renk olarak pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra kekin kenarlarında 2 cm kalacak şekilde keserek ortadan tam bir yuvarlak çıkarıyoruz. Bu yuvarlak parça kedinin gövdesi olacak. Sonra dışarda kalan halka parçayı da yarım daire olacak şekilde ortadan kesiyoruz. parçanın birinin uçlarını hilal şekline getiriyoruz ki bu parça da kuyruk olacak. Kalan parçadan da aşağıda şekilde görüldüğü gibi 2 parça kesiyoruz kedinin başı için. ve 2 parça da kedinin kulakları için.



Parçaların yukarıdaki parçalarını kaldırın pudingi sürün ve üst parçaları kapatın. Bu parçaların üstüne de pudingi sürüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da üzerine pişmaniye ile süslemeler yapın. Pişmaniye kedinin tüyleri gibi görünüyor. Ama sakın benim gibi pişmaniye yerine pamuk şeker almayın:) Afiyet olsun..

10 yorum:

  1. Canım epey zahmetli bir pastaya benziyor , maaşallah ne güzel kesmişsin..

    hayırlı cumalar ,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yinede çok tatlı gözüküyor pastanız elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. pişmaniye olsaymış daha da güzel olacakmış ama bu şekilde de iyi kurtarmışsınız tebrikler:))

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK.PİŞMANİYEYİDE ÇOK SEVERİM CANIM ÇEKTİ BAK ŞİMDİ:)
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  5. Canım güzel yorumuna teşekkür. türkiyede yaşıyorsan eğer migros ve metro marketin olduğu heryerden alabilrisin. yakında migros yokise sanalmarket yardımı ile isteyebilrisin oda olmadı erüst gısaya telefon açıp isteyebilrisin. Fençel dir adı. tavsiye ederim sevgilerimle adaşım . hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  6. yine uğraşmışsın..eleerine sağlık..çok şirin bir pasta olmuş.....

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık. Akşam göreceğim bakalım nasipse =) Kara kuzucuğa da mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  8. Canım benim ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Biliyormusun karakuzuda pastacı olacakmış geçen akşam fikrini açıkladı yetişdirirsin artık.Annesinde iş yok pastalarla yeni ilgileniyorum çünkü...Yaptıklarıma hep 4 puan veriyor.Buma kaç puan vereck görecez..
    Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  9. Hilal miyav seslerimi duydum ne?:))
    Ne iyi bir fikir ellerine sağlık canımsın...

    YanıtlaSil
  10. bende sevgili rummaya katışlıyorum çok zahmetli :)
    ellerine saglık afiyet bal olsun
    sevgiler
    nice yllara bu arada karakuzunuza

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails