...:::Hamsi Tava:::...

 


Hem lezzetli, hem de pişirmesi ve yemesi kolay balık: Hamsi..Ben önceleri hep buğday unu ile ve bol yağda kızartıyordum hamsiyi. Buğulamasını pek yemiyoruz biz.. Hatta hiç :) o nedenle sürekli kızarmış - hem de iyi kızarmış - olacak bizimkisi.. 2007 yılındaki karadeniz turumuzdan sonra ise artık hamsiyi mısır unu ile yapmaya başladım. hem de çok az yağ ile. Fotoğraftaki balığı küçük bir tavada yaptım. büyük tavada yapınca çok daha güzel, papatya gibi oluyor. Hatta özel bu iş için hazırlanmış tavalar var. Ben teflon tavada yapıyorum, çevirme işini ise bir tepsi ile yapıyorum.  

Yapılışı: Temizlenmiş hamsileri mısır ununa bulayın. çok az sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavaya yuvarlak şekilde dizin. Yüksek ateşte bir yüzünü kızartıp bir tepsi yardımıyla diğer tarafını çevirin. İyice kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Allah hamsi tava süper görünüyor :))

    YanıtlaSil
  2. bir karadenizli olarak bende kesinlikle mısır unu ile ve kapaklı hamsi tavası ile kızartmayı tavsiye ediyorum ...
    hamsinin lezzeti ni hiç bir balığa değişemiyoruz biz ne yazık ki zamanıyavaş yavaş geçiyor...
    yanında güzel bir yeşil salata oooo yemede yanında yat ...
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hamsinin en sevdiğim hali:)
    buğulamasını falan pek yiyemiyorum Allah affetsin.Ellerine sağlık Hilalcim nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Hilalciğim sevgili adaşım bloguma ve mutfağıma hoş geldin sefa getirdin:)

    YanıtlaSil
  5. slm hilalciğim hamsitavan harika görünüyor bizde ya bol yağda kızrtırız iki taneyi birbirine yapıştırarak yada malatyada meşhur ekmek fırınlarına veririz tepsiye dizip hiç böyle yapmamıştım birde böylemi denesem acaba
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. hamsi tavan harika görünüyor ellerine sağlık.bu arada yazıyı yayınlamak için geç kalmış sayılmazsın bencede yayınlamalısın ne kadar kişiye ulaşırsa kardır.
    ziyaretin ve yorumun için ayrıca teşekkür ederim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ay balık yemek güzelde bide kokusu olmasa:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Hilal Hanım,

    Sizi mis kokulu lezzetler de yorum yazarken tesadüfen buldum,hem çalışma hayatı, hem de blog hazırlayacak kadar ev hanımlığı bence hiçkolay değil.Zoru başarmaya çalışan insanları her zaman takdir ediyor sizi de tebrik ediyorum, güzel tarifler var, ellerinize sağlık.Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails