Susam Mantolu Tahinli Kek


Tahinli bir tarif düşünürken, ve bilgisayarı açıp internetten birkaç tarif bakayım derken.. anlamadığım bir şekilde internete bağlanamadım. aldım elime oktay ustanın kitabını, kekler kısmını bir açtım karşımda tahinli kek:)) yani bu akdar olur.. çok şükretmem lazım dedim ve hemen yapmaya başladım.. her işte bir hayr varmış, meğer internet bağlantısı varmış da ben klasik ip değiştirme işini yapmayı unutmuşum:) dedim ya var bu işte bir iş deyip başladım yapmaya.. sonrasında da yedik, hoşumuza gitti.. yalnız sakın siz ben gibi saat kaçta fırına kekik koyduğunuzu unutup kapağı açmayın, koskocaman kabarmış kekiniz bi anda foslayıp sizi de hayal kırıklığına uğratmasın:)

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 bardak sıvıyağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı soğuk süt
aldığı kadar un

Mantosu İçin:

1 tatlı kaşığı tereyağ
susam


öncelikle şeker ve yumurtaları yaklaşık 5 dk kadar çırpıp köpük haline getirin. ardından diğer tüm malzemeleri ( kaartma tozu hariç ) bu karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. en son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve bunu da kaşıkla yavaşça karıştırın. Kek kalıbınızın içini tereyağla yağlayın, içini fotoğraftaki gibi susamla kaplayın. kek malzemesini kalıba gökün ve 180 derece fırında 40 dk pişirin. Afiyet olsun..

Not: Servis yapmadan önce seviyorsanız biraz tahin gezdirebilirsiniz üzerine..Bence güzel oluyor..

5 yorum:

  1. tühh :) sönmüş kek ama eminim tadı harikadır canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Oluyor böyle şeyler.Unu az oluncada sönüyor.tadı güzeldir eminim,susam ve tahin olduktan sonra.Ellerine sağlık canımsın...

    YanıtlaSil
  3. tahin de ne kalori vardır di mi??
    ama lezzete değer..
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık, hayırlı cumalar

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım onun tadı yeter tahin ve susam kim bilir nekadar lezzetli olmuştur, yanında demli bir çay, ellerine saglık, sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails