Kabak Yatağında Köfte




Hemen söyleyim, kendimce türettiğim bu yemeğin adını bilmediğimden ben koydum:)  Kabak yatağında köfte... Bunun patlıcanlı versiyonunu bana halam anlatmıştı, kabaklısı güzel oldu bakalım patlıcanlısını ne zaman deneyeceğim:)

Kabağın en sevdiğim hali. İlk olarak 4 yıl kadar önce yapmıştım bu yemeği. Hala da çok severek yaparım ve yerim :)) Konya'nın meşhur kara kabağı. Bilirsiniz bir açık yeşil kabak vardır, bir de ördek başı koyu yeşil olan. Bizim burda genelde kara kabak denen o koyu yeşil kabak tercih edilir. Benim içinse kabak olması yeterli:))


Hemen tarife geçeyim: 
Malzemeler:
5-6 kabak ( ince olmalı )
Kıyma ( 200 gr )
Rendelenmiş soğan ( 1 adet )
Ekmek içi
Yumurta ( 1 adet )
Baharatlar ( köfte için ) 
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ

Öncelikle köfteyi hazırlamak için kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtayı ve diledğiniz tüm baharatları koyun. İyice yoğurun, en son bir kaç kez harcı alıp yoğurduğunuz kaba sertçe atın. Köftenin en önemli püf noktası bu. Ardından bu harcı bir kenarda bekletirken kabaklarınızı ince ince keseceksiniz. Ancak bu kesme işlemini yaparken bir kenarına geldiğinizde koparmadan bırakacaksınız. Böylece bir bant üzerine dizilmiş teker konumuna gelecek kabaklar:))

Kabakların arasını yavaşça açıp ( koparmamaya dikkat edin ), içine köfte harcından ekleyin. Bu şekilde hazırlanan kabakları, sıvıyağ koyduğunuz bir tencereye dizin. Yarım bardak su ile seyrelttiğiniz salçayı da üzerine gezdirin ve ocağın altını açın. Salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyin, tuzluysa gerek yok. 



Afiyet olsun...



16 yorum:

  1. Pek bi lezzetli duruyorlar. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve nefis görünüyor Hilalciğim eline sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. aaa sen sebze sever miydin Hilal?
    yoksa köfte ile beraber olunca mı seviyorsun :)

    nefis görünüyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Değişik ve çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık sıradan şekilde pişirmekten sıkılmıştım kabağı deneyeceğim mutlaka

    YanıtlaSil
  6. MERHABA BEN BİR YARIŞMA YAPIYORUM İSTERSENİZ GELİN :)

    YanıtlaSil
  7. bunun patlıcanla yapılanına kazan kebabı deniyor ,kabağın arasına köfte konulması zor oluyor mu ,kabak esnemez ya..deneyeceğimdir, güzel bir fikir..

    YanıtlaSil
  8. Bende ödülün var, uğrayıp alabilirsin.

    YanıtlaSil
  9. canım bu görüntü muhteşem valla. yemeğine bayıldım..resimlerde çok güzel çekilmiş.Senin sayfana bakınca blogspotta çok kötü olduğumu anladım.canım bunlarda ilginizi çekebilir bölümünü nasıl oluşturuyoruz..

    YanıtlaSil
  10. Mahperi
    çok teşekkürler sevgiler

    Mine
    çok teşekkürler canı msevgiler

    Tiryaki
    çok nadir sevdiklerim arasında kabak:) sevgiler canım

    Handan
    çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çelebi74
    afiyet olsun şimdiden canı msevgiler

    eğlenceli saatler
    teşekkürler haber verdiğiniz için

    Serra
    aynen, esnemiyor dikkatli koymak gerekiyor ama nefis oluyor:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  12. Mahperi
    çok teşekkürler

    yapraksarmazeynep
    Ablam benim senden yorum almak ödüldür bana, çok teşekkürler. boşgeldib blogspota. inan insan zamanla alışıyoru. blogcu ile çok farklı sevgiler canım ablam

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel bir sunum ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim, misafirler için de değişik bir görüntü olur sofrada

    YanıtlaSil
  14. Hilalcim yine döktürmüşsün nefis olmuş sunumda harika elleine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Ümmühan
    Kesinlikle misafirler için harika bir tercih olur. şimdiden afiyet olsun Ümmühan

    Banu
    Çok teşekkürler Banucum, sağolasın. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. görüntü ve muhakkak lezzette süper ilk kez duyduğum bir yemek çeşidi ziyafet sofraları için vazgeçilmez olur sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails