Hemen söyleyim, kendimce türettiğim bu yemeğin adını bilmediğimden ben koydum:) Kabak yatağında köfte... Bunun patlıcanlı versiyonunu bana halam anlatmıştı, kabaklısı güzel oldu bakalım patlıcanlısını ne zaman deneyeceğim:)
Kabağın en sevdiğim hali. İlk olarak 4 yıl kadar önce yapmıştım bu yemeği. Hala da çok severek yaparım ve yerim :)) Konya'nın meşhur kara kabağı. Bilirsiniz bir açık yeşil kabak vardır, bir de ördek başı koyu yeşil olan. Bizim burda genelde kara kabak denen o koyu yeşil kabak tercih edilir. Benim içinse kabak olması yeterli:))
Hemen tarife geçeyim:
Malzemeler:
5-6 kabak ( ince olmalı )
Kıyma ( 200 gr )
Rendelenmiş soğan ( 1 adet )
Ekmek içi
Yumurta ( 1 adet )
Baharatlar ( köfte için )
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
Öncelikle köfteyi hazırlamak için kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtayı ve diledğiniz tüm baharatları koyun. İyice yoğurun, en son bir kaç kez harcı alıp yoğurduğunuz kaba sertçe atın. Köftenin en önemli püf noktası bu. Ardından bu harcı bir kenarda bekletirken kabaklarınızı ince ince keseceksiniz. Ancak bu kesme işlemini yaparken bir kenarına geldiğinizde koparmadan bırakacaksınız. Böylece bir bant üzerine dizilmiş teker konumuna gelecek kabaklar:))
Kabakların arasını yavaşça açıp ( koparmamaya dikkat edin ), içine köfte harcından ekleyin. Bu şekilde hazırlanan kabakları, sıvıyağ koyduğunuz bir tencereye dizin. Yarım bardak su ile seyrelttiğiniz salçayı da üzerine gezdirin ve ocağın altını açın. Salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyin, tuzluysa gerek yok.
Pek bi lezzetli duruyorlar. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel ve nefis görünüyor Hilalciğim eline sağlık sevgiler.
YanıtlaSilDeğişik ve çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSileline sağlık sıradan şekilde pişirmekten sıkılmıştım kabağı deneyeceğim mutlaka
YanıtlaSilMERHABA BEN BİR YARIŞMA YAPIYORUM İSTERSENİZ GELİN :)
YanıtlaSilbunun patlıcanla yapılanına kazan kebabı deniyor ,kabağın arasına köfte konulması zor oluyor mu ,kabak esnemez ya..deneyeceğimdir, güzel bir fikir..
YanıtlaSilBende ödülün var, uğrayıp alabilirsin.
YanıtlaSilcanım bu görüntü muhteşem valla. yemeğine bayıldım..resimlerde çok güzel çekilmiş.Senin sayfana bakınca blogspotta çok kötü olduğumu anladım.canım bunlarda ilginizi çekebilir bölümünü nasıl oluşturuyoruz..
YanıtlaSilMahperi
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgiler
Mine
çok teşekkürler canı msevgiler
Tiryaki
çok nadir sevdiklerim arasında kabak:) sevgiler canım
Handan
çok teşekkürler sevgiler
Çelebi74
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden canı msevgiler
eğlenceli saatler
teşekkürler haber verdiğiniz için
Serra
aynen, esnemiyor dikkatli koymak gerekiyor ama nefis oluyor:) sevgiler canım
Mahperi
YanıtlaSilçok teşekkürler
yapraksarmazeynep
Ablam benim senden yorum almak ödüldür bana, çok teşekkürler. boşgeldib blogspota. inan insan zamanla alışıyoru. blogcu ile çok farklı sevgiler canım ablam
Ne güzel bir sunum ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim, misafirler için de değişik bir görüntü olur sofrada
YanıtlaSilHilalcim yine döktürmüşsün nefis olmuş sunumda harika elleine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilÜmmühan
YanıtlaSilKesinlikle misafirler için harika bir tercih olur. şimdiden afiyet olsun Ümmühan
Banu
Çok teşekkürler Banucum, sağolasın. sevgiler
görüntü ve muhakkak lezzette süper ilk kez duyduğum bir yemek çeşidi ziyafet sofraları için vazgeçilmez olur sevgiler
YanıtlaSil