KOR - HASAN SARAÇ


1.   Bişnev in ney çün hikâyet mîküned                    Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned                                Dinle, bu ney neler hikâyet eder,                                ayrılıklardan nasıl şikâyet eder.
2.   Kez neyistân tâ merâ bübrîdeend                    Ez nefîrem merd ü  zen nâlîdeend                                Beni kamışlıktan kestiklerinden beri feryâdımdan 
erkek ve kadın müteessir olmakta ve inlemektedir.

MESNEVİ'nin ilk 2 beyiti

Konya blogger etkinliğimiz'in 3.süne Timaş Yayın Grup'da sponsor olmuş ve bize Hasan Saraç'ın KOR isimli romanını göndermişti, burada bahsetmiştim. Kitabı okudum, çok kısa sürede bitirilen kitaplardan. Sürükleyici bir hikayesi var. 3 farklı kişinin, aşkın merkezi Mevlana'ya yolculuğu ve kendilerini bulmaları konu ediliyor kitapta. Zaman zaman tasavvuf sohbetleri şeklinde ilerleyen kitapta, Mevlana Hazretleri'nin öğretilerine de bolca yer verilmiş. Konya'nın Beyşehir ilçesinde başlayan olaylar sonra uluslararası boyutlara taşınıyor ve bu bahsi geçen 3 kişi en zonunda Konya'da Mevlana Türbesinde buluşuyor.

Bu üç kalbin arayış dolu öyküsünü okumak isterseniz bu kitabı tavsiye ederim.

Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Kitapta bazı konular hızlıca bitirilmiş. Mustafa diye biri var mesela, hani ayrntı vermeyeceğim ama sanki bir anda büyük bir değişim yaşıyor gibi. Bence o konunun daha ince ince işlenmesi gerekirdi. 

Yine de, güzel kitap. 

1 yorum:

  1. mevlana ile ilgili kitaplar ilgimi çekiyor ama henüz tatmin edici bir şey okumadım.
    yine de bu kitap da dikkatimi cezbetti.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails