TAVSİYE ET(ME)DİĞİM KİTAPLAR


BUKRE

Yazarı: Kahraman Tazeoğlu
Sayfa Sayısı: 304
Tür: Roman

Bukre, ilk okuduğum e-kitap oldu ( yoksa önce böğürtlen kışını mı okumuştum - bilemedim şimdi ). Öncelikle biraz bundan bahsedeyim. Özellikle epub uzantılı e-kitap'lar ( epub uygulaması ile okuyabiliyorsunuz ), kesinlikle harika. Epub ile altını çizebiliyor, kitap gibi sayfayı çevirebiliyor ve hatta sevdiğiniz sayfalara not kağıtları iliştirebiliyorsunuz. Bazı zamanlar olur hani, yanınızda kitap olsun istersiniz ama ne kadar az eşya o kadar iyidir ( iş seyahatleri gibi ), o gibi durumlar için e-kitaplar bulunmaz nimet. Özellikle kalın kitap taşımak istemiyorsanız deneyin derim. Ben Bukre, Böğürtlen kışı ve Romeo ve Juliet'i okudum şimdilik e-kitap olarak.

Neyse, geleli konumuza. Bukre, bir roman ama sanırsınız tam bir Türk filmi. Hani eski Türk filmleri vardır ya, konuyu az çok bilirsiniz, tahmin edersiniz. Bir de baştan aşağı dramadır. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama içinde geçen iki - üç güzel cümle için katlandım. Ortaokul-lise çağları için iyi olabilir belki bilemiyorum ama bana fazlasıyla basit geldi.



Soğuk Kahve

Yazarı: Ahmet Batman
Sayfa Sayısı: 224
Tür: Anlatı ( ne demekse )

Ahmet Batman deyince son zamanlar bir akan suların durma hali var ortalıkta :) Ben bu kitabı öyle uzun uzadıya anlatmaya gerek bile görmüyorum, o derece sıradan, o derece kötü.. Tabi bu benim fikrim. Koca kitapta altı çizilecek birkaç cümle var onun için de bunca lüzumsuz sözle kendini yormaya gerek görmüyorum. Sabah uykum öylece duruyor, aynı bu kitap gibidir diye korkudan el uzatamıyorum :S Neyse ki kitabı satın almamışım. Bir arkadaşım göndermişti sağolsun.. Yoksa gerçekten içim yanardı...
 

İşte size güzel diyebileceğim cümlelerden biri.. Onun bile sıradanlığına bakınız. yani bu her yerde her daim duyduğumuz cümlelerden değil mi?


Yazarı: Nermin Kılıçman
Sayfa Sayısı: 190
Tür: Roman

Bir erkek ve bir kız, tanışıyorlar ve evlenmelerine kadar yüzlerce kez ayrılıyorlar. Evleniyorlar yine yüzlere kez ayrılıyorlar. Gel-git dolu bir hikaye. Hikaye de demeyeceğim, böyle anlamsız birşey. Yani böyle acımasız eleştirilerde bulunmak istemem ama malesef daha başka cümlem yok bu kitaba...

3 yorum:

  1. bukre söylenişi farklı bir kelime ya ordan yakalamış demek yazar :)

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Batman'ın kitapları her yerde gördüğümüz cümlelerin kitaplaştırılmış hali. Biraz ilk aşk acısını atlatan ergenlere yönelikmiş gibi geliyor bana. Arkadaşımın elindeydi, şöyle bir açtım baktım geri verdim.

    Bukre'yi ise okumaya tahammül edemedim, belki bi yirmi sayfa. Saçma sapan geldi bana, vaktimi öldürmek istemedim. Kimse hayatında öyle konuşmaz ki ya.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız, Türk filmi replikleriydi onlar. Hani eski Türk filmlerinden :) okumadığınız iyi olmuş :)

      Sil

Related Posts with Thumbnails