Karın - Basen İçin Egzersizler


Merhaba arkadaşlar;
Karın basen kısmını çalıştıracak çok güzel egzersizlerin tarifi ve şekilleriyle anlatımı burada. Hepinize koay gelsin. Sağlık için biraz vakit ayıralım.

Omuz köprüsüA. Sırtüstü yatıp bacaklarınızı dizlerden kırın, ayak tabanlarınız yere tam bassın, kollarınız vücudunuzun iki yanında olsun. Karnınızı yukarı doğru ve içinize çektikten sonra, gövdeniz omuzlardan dizlere kadar düz bir hat oluşturacak şekilde kalçalarınızı yerden kaldırın. Daha sonra sağ bacağınızı gergin tutarak havaya kaldırın, ayak parmak uçlarınız tavana baksın.

B. Kalçanız hala havada nefes verirken, havadaki bacağınızı indirerek gövdenizle aynı hizaya getirin. Aynı hareketi sağ bacağınızla 3 kez daha tekrarladıktan sonra kalçanızı yere indirip, bu kez sol bacakla gene 4 kez tekrarlayın. Her hafta birer sayı ekleyerek yapın.

Yan tekmeA. Sağ yanınız üzerine yatıp bacaklarınızı öne doğru, gövdenizle 45 derecelik bir açı yapacak şekilde uzatın. Bu esnada sağ diziniz matın üzerinde ve her iki eliniz başınızı destekler durumda olsun. Şimdi karnınızı yukarı doğru ve içinize çekip nefes alın, sol bacağınızı yerden hafifçe kaldırıp ileri doğru uzatın. Ayağınızı 2 kez gerip uzattın ve daha sonra size bakar şekilde tutun.

B. Nefes vererek sol bacağınızı geriye doğru uzatın. Bu hareketi yaparken poponuzu kullanın ve parmak uçlarınız ileri baksın. 5-6 tekrar yaptıktan sonra, sol bacağınızı yere indirmeden, saat yönünde 5-6 küçük daire çizin. Şimdi diğer bacakla aynen tekrarlayın. Her hafta hem bacak kaldırma hareketine, hem de daire sayısına birer sayı fazladan ekleyerek yapın.

Duvar sandalyesiA. Sırıtınızı bir duvara yaslayarak ayakta durun. Daha sonra sırtınız duvarda, ayaklarınızı 60 cm kadar ileri götürüp, bacaklarınızı kalça genişliğinde açın. Kollarınız iki yanınızda olsun. Karnınızı yukarı ve içeri doğru çekin.

B. Üst bacaklarınız yerle paralel olana kadar sırtınızı duvarda aşağı kaydırırken, nefes vererek kollarınızı göğüs hizasına getirin. Üçe kadar sayarak pozisyonu koruyun. Daha sonra sırtınızı yukarı doğru kaydırarak yükselin. 3 tekrar daha yapın. Her hafta 2-3 sayı ekleyerek yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails