Sadrazam Lokumu


Bugün sizlere yine çok severek yaptığım ve çok lezzetli olan bir tarfi vereceğim. Yiyenler bir dilim daha isteyecekelr emin olabilirsiniz

Malzemeler:
Kek için:
· 4 yumurta
· 1 su bardağı şeker
· 1 paket kabartma tozu
· 1 su bardağı un
Krema için:
· 2,5 su bardağı süt
· 2,5 yemek kaşığı un
· 1/2 su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
Üzeri için :
· 2 su bardağı süt
· 1-1,5 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Krema için; süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ilave edip soğuması için bir kenara alın. Krema soğuk olduğunda daha koyu kıvamda olduğundan rulo yaparken daha iyi sonuç veriyor. Üzerinin kabuk bağlamaması için tencerenin kapağını kapatın.
Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
Pişen keki göz kararı bölün. Ben yaklaşık 10x12 cm boyutlarında parçalar elde ettim. Her parçayı dikkatlice yağlı kağıttan çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın. Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails