Şalgam Suyu


Bugün size en son denemelerimden biri olan şalgam suyunu anlatacağım.

Hem enfes tadı hem de faydaları dolayısıyla çook severek içerim şalgamı. bir de yapılışını öğrenmek istedim ve hemen araştırdım yaptım. güzel de oldu tavsiye ederim

Malzemeler:
1 Kg kırmızı havuç
Su (havucu koyduktan sonra 5Lt'lık bidonu su ile doldurun)
1/2 Avuç nohut
1 Avuç bulgur
Bir miktar acı süs biberi
Tuz

Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Ardından tuzlu suyu ayarlayıp ikisini bir bidona koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz. 20-25 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir. Hepinize afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails