Pratik Bilgiler 1


Balık kokusunu gidermek için....

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı sirkeyi kaynatarak buharlaştırın. Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsiniz.

Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız...

5 patatesi 2 saat haşlayıp suyunu süzün. 1 fincan sirke ilave edip karıştırın. Halılarınızı halı şampuanı ile sildikten sonra bu karışımla durulayın.

Yemeklerin lezzetini arttırmak için

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Hazırladığınız yufkalı böreğin...

Hazırladığınız yufkalı böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız, fırına koymadan önce keskin bir bıçakla iri dilimler halinde kesin ve oda ısısında en az yarım saat bekletin.

Patates pişirirken...

Patates pişirirken,pişme suyuna bir kaşık sirke ilave ederseniz hem rengi daha güzel bir sarı tona kavuşur hem de lezzeti artar.


Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silinFırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails