Muhteşem Süpriz Pasta










Bu kez size vereceğim tarif biraz zor. Bu pastanın yapımı 2 gün alıyor ama görünüş ve tad çok güzel oluyor. Hepinize şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:

Dolgusu:
1 paket kakaolu puding
2 paket beyaz krem şanti

İçi:
Sarelle - Benmari usulü eritilmiş olacak

Pandispanya:

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Kıvama gelince karışımın içine un ve kabartma tozunu da ilave edin ve mikserin en yavaş devirinde karıştırın. Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serin ve pandispanya hamurunu tepsiye döküp 175 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirin. Pandispanya pişince ılık haldeyken içine sarelleyi sürün.


Henüz hala ılık olan pandispanyayı sıkı bir şekilde sararak rulo hale getirin ve sera streçle kaplayın.


Bu şekilde sardıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün streçi açın ve ruloyu yarım santim kalınlığında dikkatlice kesin. Kestiğiniz parçaları pastayı yapacağınız kabın içine dikkatlice yerleştirin. ( Not: Yerleştirme işini yapmadan önce kabın tabanını sera streçle kaplayın. Böylece pastayı kaptan çıkarmanız kolay olacaktır. )


Şekilde görüldüğü gibi kabın tabanına ve kenarlarına tamamen bu parçaları yerleştirin. Diğer taraftan kakaolu pudingi pişirin ve ılık hale gelince pastanın içine dökün, iyice soğumaya bırakın. Bir taraftan da krem şantiyi hazırlayın ve kıvamına gelmesi için buzdolabına koyun. Puding soğuduğunda krem şanti de iyice kıvama gelmiş olacaktır. Krem şantiyi de pudigin üzerine dökün ve en üst katmana yine hazırladığınız kesilmiş rulolardan yerleştirin. Kabı streçle kaplayın ve 1 gece de buzdolabında bu şekilde bekletin. Ertesi gün servis yapmadan yarım saat önce dolaptan pastayı çıkarın ve ters çevirin. Sera streç yardımıyla kolayca çıkarailirsiniz. Afiyet olsun Yemeye kıyabilirseniz tabi


1 yorum:

  1. ay o kadar cok tik var ki tiklanacak, hepsi de cok guzel olmus :) uzun ugraslarim sonunda yorum yazacak pencereyi buldum :)
    ben bu pastanin rasberrylisini yapmsitim, buda farkli bir alternatif, hos olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails