Bir Çerkes Yemeği - PSHALİVE (HALUJ)




Merhabalar;




Muhteşem bir çerkes yemeği - PSHALİVE...Aslında Abhaz yemeği olarak da geçiyor ama kısacası çerkes yemeği demek daha doğru gibi.Çerkeslerin vazgeçilmezi olan patatese yapılıyor bu yemek. Bu fotoğraftaki Pshaliveyi kayınvalidem yaptı. Ellerine sağlık muhteşem olmuş. Diyet bir tarafa girdim çıktım sabah akşam yedim.. Muhteşemdi




Yapılışı:




Hamuru için:


750 gr Un


1,5 tatlı kaşığı tuz


Ilık Su




İç Malzemeleri:




1 adet soğan


yarım çay bardağı zeytinyağı


1 yemek kaşığı pulbiber


1,5 kilo haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates




Sosu İçin:




3 yemek kaşığı tereyağ


3 tatlı kaşığı pılbiber


Bolca sarımsak


İstenirse yoğurt




Hamuru hazırlayın. 3 bezeye ayırıp üzerlerine nemli bez örtün. Dinlenmeye bırakın.İç malzemesi için soğanı yağda yumuşayıncaya kadar çevirin. ardından pul biberi ve püre halindeki patatesi ekleyip birkaç kez çevirin.Dinlenen hamurları mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesin. Yuvarlakların içine iç malzemeden koyun kenarlarını sıkı sıkı bastırın. Hamurları saç örgüsü şeklinde de kapatabilirsiniz.Bir tencereye 2,5-3 lt su koyun. kaynayınca içine biraz tuz atın ve hamurları haşlayın.Haşlama sırasında kapak örtmeyin.Pişen Pshaliveleri kevgir yardımıyla alın.İçine sos malzemesini de karıştırın ve afiyetle yeyin.

2 yorum:

  1. merhaba.tarifiniz icin tesekkurler.bende yapmak istiyorum.soylermisiniz,su yemeyi hangi atesde ,ortalama kac dakika pisirmek gerekir?bir sey daha sorucam.sosu dokup karistirinca yemekler ezilmezmi?cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    yüksek ateşte su tabiri caizse fokur fokur kaynarken içine hazırladığınız hamurları atıp haşlayacaksınız. Hamurunuzun durumuna göre pişme süresini siz ayarlayın. fazla beklemesne gerek yok taze hamur hemen pişiyor. Ayrıca sosu döküp karıştırınca da kesinlikle parçalanmıyor. Fotolarda gördüğünüz gibi..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails