Kendi kendime türettiğim tariflerimden birisi bu...
İnsan düşününce herşeyin cevabını buluyor aslında...
Bir makarna yapmıştım, bitiremedik, arttı.
Makarnanın sonradan ısıtılması da malum pek iyi olmuyor, ee nasıl değerlendirsek?
Düşündüm, taşındım, fırında makarna yapayım dedim ama bu sıcaklarda mümkün değil onu yiyemeyiz.
Sonra aklıma böyle bir köfte yapmak geldi...
Malzemeler:
Artan makarna ( ben Selva yüksük makarna kullandım ) ( 2 su bardağı kadar )
3 kibrit kutusu beyaz peynir
1 yumurta
kuru dereotu ve maydonoz ( taze de kullanabilirsiniz )
tuz
Üzeri için
Galeta Unu ( bayat ekmekleri kurutun, blendırda çekin, hepsi bu )
Makarnayı bir kaba alın, elinizle yoğurarak biraz boylarını küçültün. İçine yumurtayı, peyniri, dereotunu, maydonozu ve tuzu da ekleyip karıştırın. Köfte şeklini vererek kendi yaptığınız galeta ununa dışını bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Yapımı ve pişirmesi sadece 10-15 dakika, çok pratik ama çok çok lezzetli oldu, inanamadım:) Bir an için patates krokete bile benzettim.
Kesinlikle tavsiye ederim, artan makarnalarınızdan deneyin, eminim çok seveceksiniz.
Afiyetle...
İnsan düşününce herşeyin cevabını buluyor aslında...
Bir makarna yapmıştım, bitiremedik, arttı.
Makarnanın sonradan ısıtılması da malum pek iyi olmuyor, ee nasıl değerlendirsek?
Düşündüm, taşındım, fırında makarna yapayım dedim ama bu sıcaklarda mümkün değil onu yiyemeyiz.
Sonra aklıma böyle bir köfte yapmak geldi...
Malzemeler:
Artan makarna ( ben Selva yüksük makarna kullandım ) ( 2 su bardağı kadar )
3 kibrit kutusu beyaz peynir
1 yumurta
kuru dereotu ve maydonoz ( taze de kullanabilirsiniz )
tuz
Üzeri için
Galeta Unu ( bayat ekmekleri kurutun, blendırda çekin, hepsi bu )
Makarnayı bir kaba alın, elinizle yoğurarak biraz boylarını küçültün. İçine yumurtayı, peyniri, dereotunu, maydonozu ve tuzu da ekleyip karıştırın. Köfte şeklini vererek kendi yaptığınız galeta ununa dışını bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Yapımı ve pişirmesi sadece 10-15 dakika, çok pratik ama çok çok lezzetli oldu, inanamadım:) Bir an için patates krokete bile benzettim.
Kesinlikle tavsiye ederim, artan makarnalarınızdan deneyin, eminim çok seveceksiniz.
Afiyetle...
Not: Fotoğraftaki o yeşil yapraklar, özellikle zeytine çok çok yakıştırdığım fesleğen yaprakları.
sevgili hilal çok güzel eminimki lezzetide güzeldir süpersin
YanıtlaSilBöyle değişik şeylerden bana da yapsana =)
YanıtlaSilGönül
YanıtlaSilçok teşekkürler Gönül'cüm, sevgiler
Urfa Tutkunu
hafta sonuna buyur gel hayatım :)
çok harika bir buluş. eminim tadı da anlattığın gibidir.. en kısa zamanda denicem hilalcim :)
YanıtlaSilÇok ilginç kırk yıl düşünsem aklıma gelmez makarnadan köfte yapmak. Ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun, nekadar üreticisin,
YanıtlaSilmakarnayı sevdiğim için eminim lezzeti de çok güzeldir.
Zeynep Aydoğan
YanıtlaSilçok teşekkürler Zeynep, denemen dileklerimle sevgiler
Mahperi
inan ben de baya düşündüm de sonunda buldum:)) hep aynı tarifler olmasın hayatımızda :))
Elif-Kayra
YanıtlaSilçok teşekkürler Elif, emin ol çok lezzetliydi, sevgiler canım
inanın benim makarnalarıma hep kalır harikasın mutlaka denicem:)
YanıtlaSilYemek Vakti Aylin
YanıtlaSilçok teşekkürler Aylin, makarna ısıtılmıyor en iyisi değişik şekillerde değerlendirmek.
sevgiler
Tiryaki
YanıtlaSilo halde şimdiden afiyet olsun Tiryakicim, sevgiler
ooo tuttum bu fikrii.. bizede annem börek yapardı genelde :) bu da iyiymiş kuzum.. fikrine sağlıkk
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif.Çok güzel görünüyor. Leziz ve iştah açıcı Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ay nerden gelir aklına böyle değişik yemekler Hilal
YanıtlaSilbenim kırk yıl düşünsem aklıma gelmez,eline sağlık
Çelebi 74
YanıtlaSilbörek de iyi fikir, ben de yapayım dedim de işte yenmez o da kalır sonra onu ne yapcam :)) annenin ellerine sağlık Çelebim, sevgiler
Fuat Gencal
YanıtlaSilçok teşekkürler Fuat Bey, saygılar
hilalcim ne kadar değişik...denenmeli..nefis görünüyor...ellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilartan makarnayı degerlendirmek ben buna derim.harikaaa.ellerinize saglık.
YanıtlaSileline sağlık.tam senin gibi üretken birine yakışır bir tarif olmuş :)
YanıtlaSilsizi kutluyorum böylesine güzel bir tarif ve artan yemeği değerlendirme...
YanıtlaSilellerinize sağlık
Şehnaz
YanıtlaSilçok teşekkürler Şehnazcım, sevgiler canım
Hunerlieller
çok teşekkürler güzel yorumunuz için,sevgiler
İçses
YanıtlaSilçok teşekkürler canım, bilmukabele, sevgiler
Yemekbiraşk
çok teşekkürler arkadaşım güzel yorumun için sevgiler
Gerçekten orjinal bir tarif, elinize sağlık.
YanıtlaSilhilalcim bende ilk kez deniyorum..hiç bilmiyorum...sonucu açıklarım inşallah...
YanıtlaSilharika bir fikir.
YanıtlaSil